Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας ... / World meteorological day ...



... σήμερα ! Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε επειδή το στις 23 Μαρτίου του 1950 τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού. Περισσότερα εδώ και εκεί!

...today! Each year, on 23 March, the World Meteorological Organization, its 188 Members and the worldwide meteorological community celebrate World Meteorological Day. This Day commemorates the entry into force, on that date in 1950, of the WMO Convention creating the Organization. Subsequently, in 1951, WMO was designated a specialized agency of the United Nations System. More here and there!

The weather in Heraltice, Czech Republic - by Marcela B. - Střední škola stavební Třebíč



Place: Heraltice, The Czech Republic - Altitude: 570 m



Evaluation:

Average daily temperatures changed in February and in March every day a lot. The highest average temperature was measured on the 3rd March, it was 6°C and the lowest one was only -7°C on the15th February. Both months were without permanent snow only with rainfall and strong wind.

Data:

DATE

AVERAGE daily temperature°C

13.2.2008

-3

14.2.2008

-1

15.2.2008

-7

16.2.2008

-6

17.2.2008

-5

18.2.2008

0

19.2.2008

2

20.2.2008

-3

21.2.2008

1,6

22.2.2008

5

23.2.2008

5

24.2.2008

5,5

25.2.2008

4,33

26.2.2008

-3

27.2.2008

5

28.2.2008

4

29.2.2008

2

1.3.2008

0

2.3.2008

3

3.3.2008

6

4.3.2008

-2

5.3.2008

2

6.3.2008

-6

7.3.2008

-3

8.3.2008

0,5

9.3.2008

3,6

10.3.2008

2

11.3.2008

1

12.3.2008

3,5

13.3.2008

4,5



Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Φυσικά φαινόμενα - από Μαριάννα Β. και Όλγα Β.

Βροχή:

Η βροχή σχηματίζεται όταν τα μόρια των υδρατμών που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα και δημιουργούν τα νέφη ή σύννεφα τα οποία με την σειρά τους συμπυκνώνονται πάνω σε ένα κέντρο συμπύκνωσης, συνήθως έναν κόκκο σκόνης, αρχίζοντας έτσι να σχηματίζουν σταγόνες. Όταν η μάζα της σταγόνας ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο, έλκεται λόγω βαρύτητας και πέφτει στη γη. Μερικές φορές, η βροχή δεν φθάνει στο έδαφος όταν ο αέρας ανάμεσα στα σύννεφα και στο έδαφος είναι πολύ ξηρός.Η διάμετρος των σταγονιδίων της βροχής που φθάνουν μέχρι την επιφάνεια της Γης κυμαίνεται από 0,05-0,06 εκ. Όταν βεβαίως έλθουν σε επαφή με ψυχρή επιφάνεια μπορεί και να παγώσουν.

Χιόνι:



Χιόνι καλείται ένα είδος υετού που αποτελείται κατά 100% από παγοκρυστάλλους σε μορφή χιονονιφάδων.Το χιόνι (καθαρεύουσα η χιών) δημιουργείται μεταξύ, κάτω, ή πάνω από τα στρώματα των νεφών, ανάλογα του πλάτους και της θερμοκρασίας των νεφών, από τη συμπύκνωση των υδρατμών σε θερμοκρασία κατώτερη του σημείου πήξεως αλλά με πολύ βραδύ ρυθμό. Έτσι το χιόνι αποτελείται από κρυστάλλους πάγου, που ενωμένοι μεταξύ τους χαλαρά σχηματίζουν τις λευκές και ελαφρές χιονονιφάδες.


Χαλάζι:



Το χαλάζι είναι μια μορφή υετού, που εμφανίζεται όταν η υγρασία της ατμόσφαιρας συμπυκνώνεται πάνω σε σκόνη ή άλλα κέντρα συμπύκνωσης, όπως μπορεί να είναι μικρά έντομα ή κρύσταλλοι πάγου, ενώ η θερμοκρασία είναι κάτω από τους 0° Κελσίου. Οι μικροί πυρήνες των κόκκων που σχηματίζονται κατ' αυτό τον τρόπο μεγαλώνουν γρήγορα, καθώς η τάση των κορεσμένων ατμών πάνω από τον πάγο είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη πάνω από νερό. Οι κόκκοι μπορούν να μεγαλώσουν κι άλλο, καθώς η λανθάνουσα θερμότητα που απελευθερώνεται από τη στερεοποίηση του νερού λιώνει το εξωτερικό περίβλημα, κάτι που επιτρέπει τη συνένωση κόκκων μεταξύ τους. Όταν ο χαλαζόκοκκος γίνει αρκετά βαρύς ώστε να μην παρασύρεται απ' τον άνεμο, πέφτει προς το έδαφος. Οι κόκκοι του χαλαζιού μπορεί να έχουν μέγεθος από μερικά χιλιοστά μέχρι μερικά εκατοστά.

Άνεμος:


Ο αέρας (οι αέριες μάζες της ατμόσφαιρας), που περιβάλλει τη Γη βρίσκεται σε συνεχή «οριζόντια» και «κατακόρυφη» κίνηση.Η όποια αισθητή «οριζόντια κίνηση» του αέρα ονομάζεται άνεμος.Η όποια αισθητή «κατακόρυφη κίνηση» του αέρα ονομάζεται ρεύμα, και αν μεν είναι από κάτω προς τα επάνω λέγεται ανοδικό, καθοδικό.

πηγή: www.wikipedia.com

Τα κορίτσια του καιρού - Weather girls

Έως και το 1970, το δελτίο καιρού αποτελούσε αποκλειστικά μέσο πληροφόρησης για το κοινό .Από τότε μέχρι και σήμερα όμως έχει εξελιχθεί σε μορφή θεάματος αφού οι σημερινοί ρυθμοί , απαιτούν μια καλή εμφάνιση και την απαραίτητη άνεση με τον τηλεοπτικό φακό . Έτσι λοιπόν η πλειοψηφία των δελτίων καιρού παρουσιάζεται και απαρτίζεται από καλλίγραμμες και γοητευτικές παρουσίες, οι οποίες δεν διαθέτουν πάντα γνώσεις μετεωρολογίας!
Παρ’όλα αυτά στην Ελληνική τηλεόραση μειοψηφούν εκείνοι οι οποίοι ( άνδρες συνήθως) έχουν την κατάλληλη επιστημονική κατάρτιση σχετικά με την μετεωρολογία αλλά συνάμα παρουσιάζουν και δελτία καιρού!
Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες παρατηρήσεις και κριτικές που προσδίδονται στις εκάστοτε παρουσιαστριες ,οι οποίες όμως είναι κατά βάση αρνητικες!!!!Για παράδειγμα έχουν γίνει κατά καιρούς παράπονα για τις ασάφειες που μεταδίδονται σε ορισμένα δελτία καιρού…

από Ρία, Κέλλυ, Μαρία Λ.

Till the seventies, the weather braodcast was exclusively a means of information for the public. But nowadays it has been evolved in a spectecle form since the actual way of life demands a good appearance and feeling comfortable with the camera.Thus, the weather broadcasting consists of good-looking and charming women who usually do not possess any meteorological knowledge.
In Greece, those who exerce this job(ussually men), and have the necessary scientific knowledge are the minority.
many times there have been complaints becuse of the inexact information given by the charming presentors...

from Ria, Kelly, Marry L.

Τα κορίτσια του καιρού - weather girls - από Ρία, Κέλλυ και Μαρία Λ. - by Ria, Kelly & Maria L.


Έως και το 1970, το δελτίο καιρού αποτελούσε αποκλειστικά μέσο πληροφόρησης για το κοινό .Από τότε μέχρι και σήμερα όμως έχει εξελιχθεί σε μορφή θεάματος αφού οι σημερινοί ρυθμοί , απαιτούν μια καλή εμφάνιση και την απαραίτητη άνεση με τον τηλεοπτικό φακό . Έτσι λοιπόν η πλειοψηφία των δελτίων καιρού παρουσιάζεται και απαρτίζεται από καλλίγραμμες και γοητευτικές παρουσίες, οι οποίες δεν διαθέτουν πάντα γνώσεις μετεωρολογίας!
Παρ’όλα αυτά στην Ελληνική τηλεόραση μειοψηφούν εκείνοι οι οποίοι ( άνδρες συνήθως) έχουν την κατάλληλη επιστημονική κατάρτιση σχετικά με την μετεωρολογία αλλά συνάμα παρουσιάζουν και δελτία καιρού!
Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες παρατηρήσεις και κριτικές που προσδίδονται στις εκάστοτε παρουσιαστριες ,οι οποίες όμως είναι κατά βάση αρνητικες!!!!Για παράδειγμα έχουν γίνει κατά καιρούς παράπονα για τις ασάφειες που μεταδίδονται σε ορισμένα δελτία καιρού…

Ορολογία από την ομάδα της Β'1

Ατμοσφαιρική πίεση: Ανάλογα με την αύξηση ή την μείωση διαμορφώνεται και ο καιρός

Όργανο μέτρησης: Βαρόμετρο
Μονάδες μέτρησης: χιλιοστόμετρο και χιλιοβαρίδα

Θερμοκρασία: ορίζεται ως κατάσταση ζέστης ή κρύου του περιβάλλοντος
Όργανο μέτρησης: θερμόμετρο
Κλίμακες Μέτρησης: C ή F (Φαρενάιτ)
Καταγραφή θερμοκρασίας- αναγραφή κλίμακας μέτρησης

Υγρασία: ποσότητα υδρατμών που υπάρχουν στον ατμοσφαιρικό αέρα(οφείλεται στη συνεχή εξάτμιση του νερού)
Όργανο μέτρησης: υγρόμετρο

Άνεμος: ατμοσφαιρικός αέρας που κινείται (λόγω των διαφορών των ατμοσφαιρικών πιέσεων σε δύο περιοχές. Ο αέρας μετακινείται από περιοχές με υψηλή ατμοσφαιρική πίεση σε περιοχές με χαμηλότερη)

Χαρακτηριστικά ανέμων

I. Κατεύθυνση (καθορίζεται από το σημείο του ορίζοντα από το οποίο πνέει ο άνεμος )

Με βάση την κατεύθυνση χωρίζονται σε:
σταθερούς
περιοδικούς
μεταβλητούς
(η κατεύθυνση των ανέμων γίνεται με ανεμοδείκτη)

II. Ένταση: εξαρτάται από την ταχύτητα του ανέμου και από την πίεση που ασκεί σε επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου
Την μετράμε βάση της κλίμακας μποφόρ
Όργανο μέτρησης: Ανεμόμετρο

Τα παραπάνω είναι αρκετά για να είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε τον δικό μας μετεωρολογικό σταθμό, να κάνουμε μετρήσεις και πρόγνωση του καιρού.

Τα σενάρια των κλιματικών αλλαγών - από Κατερίνα Β. - Μαίρη Α. - Δήμητρα Κ. - Μαρίνα Γ.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ
· ΠΡΩΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Κατά τους υπολογισμούς που έκανε ο φυσικός SVANTE ARRHENIUS προέβλεψε ότι ο διπλασιασμός της ποσότητας του διοξειδίου στην ατμόσφαιρα θα προκαλούσε αύξηση θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 5 βαθμούς Κελσίου.
· ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ
Οι κλιματικές αλλαγές οφείλονται σε φυσικούς και ανθρωπογενείς παράγοντες. Στους φυσικούς παράγοντες ανήκουν οι αλλαγές στην ενέργεια από τον ήλιο και η συγκέντρωση σωματιδίων της ατμόσφαιρας από τα ηφαίστεια. Στους ανθρωπογενείς παράγοντες ανήκουν οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, αεροσωματιδίων και οι αλλαγές στη συγκέντρωση του όζοντος.


THE SCENARIOS OF THE CLIMATIC CHANGES
THE FIRST CLIMATIC MODEL OF THE EARTH
According to the calculations made by the physist SVANTE ARRENIUS the dublication of the carbon dioxide quantity in tha atmosphere would cause the augmentation of the planet's temperature up to 5 degrees Celcius.
FACTORS OF CLIMATIC CHANGES
Climatic changes are caused either to natural or to human made factors.The natural factors include changes caused by the solar energies and the concentration of volcano dust. the human made factors include the emission of the green house effect gasses and the changes of the ozon layer concentration.

Thomas Hardy and the weather - by Golden Lady


Ένας από τους πιο αξιόλογους Άγγλους συγγραφείς, ο Χαρντυ κάνει αισθητή την αγάπη του για τη ζωή στην επαρχία. Έργο που αντιπροσωπεύει αυτή του την αγάπη είναι το βιβλίο με τίτλο TESS OF THE D’URBERVILLES.
Αυτό το βιβλίο δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να μελετήσει σε βάθος το γεγονός της χρήσης των καιρικών φαινομένων προκείμενου να αναδείξει τα συναισθήματα του ήρωα. Η ηρωίδα του βιβλίου, μια δεκαεξάχρονη κοπέλα η ΤΕSS πέφτει θύμα διάφορων καταστάσεων που οι σκιές τους θα την κατατρέχουν και θα την καταδικάζουν άδικα μέχρι το άδοξο τέλος της ζωής της.
Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί των καιρό πολλές φορές :
Όταν η κοπέλα κλαίει και σκέφτεται την αποπλάνηση που υπέστη από τον ξάδερφο της , έξω βρέχει καταρρακτωδώς.
Όταν πρόκειται να βαφτίσει μόνη της τον καρπό αυτής της αποπλάνησης , η νύχτα είναι άγρια, παγωμένη και θυελλώδης.
Όταν σπαράζει για την αγάπη της που είναι μακριά από αυτή , μια μόνιμη συννεφιά επικρατεί στον ουρανό συχνά συνοδευόμενη από βροχή και κρύο προκείμενου μα δείξει τον πόνο και την αβάστακτη θλίψη μέσα στην καρδιά της.
Η άδικη κρίση της κοινωνίας απέναντι της επενδυμένη με τα κατάλληλα καιρικά φαινόμενα προκαλούν συγκίνηση και μελαγχολία στον αναγνώστη καθώς και μια νότα απογοήτευσης για τον κόσμο που τον περιβάλλει.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΣΕ ΜΕΡΕΣ ΒΡΟΧΕΡΕΣ. ΤΟ STORY ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ !!!!!
One of the most important authors of british literature ,Thomas Hardy, makes very obvious his love about rural life.TESS OF THE D'URBERVILLES is one of his works that best represent this love.
This book gives the reader the opportunity to explore the use of weather phenomenons in order to explain the hero's feelings.The heroine of this book, a 16 years old girl named TESS becomes the victim of many various situations and their results will haunt her till her last day.
HARDY uses the weather many times:
When tthe girl cries and thinks of her seduction by her so called cousin, outside it rains a lot.
When she is about to baptise the child if this seduction, the night is wild and freezy.
When she cries because her love is far away from her, a permanent misty remains which is usually accompanied with cild and rain in order to indicate the great pain in TESS'S heart.
The society judges her wrongly and the existence of the necessary weather phenomenons causes melancholy to the reader and a certain dissapointment for the world around him.
ATTENTION:THIS BOOK SHOULD NOT BE READ IN RAINY DAYS.THE STORY COMBINED WITH THE WEATHER MIGHT KILL!!!!

Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

O MAΡΤΗΣ ΚΑΙ…. Ο ΚΑΙΡΟΣ - MARCH ...AND THE WEATHER- από Golden Lady




Ένα ελληνικό έθιμο που αφορά στην άφιξη της άνοιξης, είναι η κατασκευή του Μάρτη. Τι ακούγεται παράξενο? Λοιπόν Μάρτη ονομάζουμε ένα βραχιολακι από κόκκινη και άσπρη κλωστή το οποίο συμβολίζει την άφιξη της άνοιξης και προστατεύει όποιον το φορά από την ηλιοφάνεια που πρόκειται να ακολουθήσει.


Well, what can relate a month of the year with the weather? It’s an ancient Greek custom. According to it, a <> is made by to strings, one red and one white. This bracelet symbolizes the arrival of the spring and its role is to protect the one who wears it from the intense spring sunshine which will obviously follow.

J. K. Rowling, Harry Potter. - από Golden Lady




Αναφέραμε ότι συχνά οι λογοτέχνες χρησιμοποιούν τα καιρικά φαινόμενα για να εκφράσουν την ψυχική κατάσταση του ήρωα είτε σε συμφωνία με τον καιρό είτε σε πλήρη αντίθεση.
Ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου δημιουργού είναι η βρετανίδα συγγραφέας των βιβλίων HARRY POTTER , αγαπητή σε όλους, J.K. ROWLING. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ένα γεγονός στο τρίτο βιβλίο HARRY POTTER AND THE PRISONER OF AZKABAN: όταν ο Χαρρυ παίζει QUIDDICH ο καιρός είναι βροχερός, γεγονός που δηλώνει τον τρόμο που έχει φωλιάσει στην ψυχή του Χαρρυ αλλά προϊδεάζει τον αναγνώστη και για την επικείμενη εμφάνιση των DEMENTORS(ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ).
Ο καιρός επιδεινώνεται μέχρι τη στιγμή όπου εμφανίζονται οι παράφρονες και πια το καιρικό πλαίσιο γίνεται βίαιο και ανελέητο γεμάτο κεραυνούς , βροχή και αστραπές. Ένα άλλο παράδειγμα εκδήλωσης του καιρού ανάλογα με τη διάθεση του κεντρικού ήρωα βρίσκεται στο έβδομο βιβλίο HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS όπου τη στιγμή που ο Χαρρυ φιλά τη Τζιννυ ενώ και οι δυο πλαισιώνονται από ένα πολύ φωτεινό δειλινό λίγες μέρες πριν την αποχώρηση των τριών φίλων. Το άπλετο αυτό φως πέρα από το γεγονός ότι αφήνει στην ψυχή του αναγνώστη μια πολύ τρυφερή και ερωτική στιγμή, δίνει και μια ελπίδα ότι τελικά οι τρεις φίλοι θα καταφέρουν να βρουν τα HORCRUXES (ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΩΤΕΣ) και τελικά να σώσουν τον κόσμο από τον κακό και υπερφίαλο μάγο VOLDEMORT.
We mentioned that frequently authors use the weather phenomenons in order to exprime the hero's mental condition either in accordance or in complete oposition with the weather.
one very particular example is the british author J. K. ROWLING who's written the famous series of HARRY POTTER.
In the third book HARRY POTTER AND THE PRISONER OF AZKAMBAN, when Harry plays QUIDDICH, the weather is rainy and it depicts the great fear which lives in Harry's soul and it also prepare us for the forthcoming arrival of the DEMENTORS. The weather gets worse and the time the Dementors show themselves the weather becomes violent and merciless.
in the seventh book HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS, when Harry kisses Jinny, both of them are surrounded by a splendid, strong light afew days before the three friends are about to depart. This light, apart from leaving the reader with the taste of avery romantic moment,it also gives the faint sign of a hope that the three friends will finally find and destroy the so called HORCRUXES and manage to destroy the evil wizard VOLDEMORT.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ ΤΩΝ ΕΡΑΣΤΩΝ - από Σοφία Μ.

Δημιουργός του πίνακα αυτού είναι ο άγγλος ζωγράφος William Blake.Στο έργο του αυτό κυριαρχούν σκοτεινά χρώματα κυρίως αποχρώσεις του μαύρου και του γκρι. Ακόμα η απεικόνιση των ανεμοστρόβιλων δηλαδή ενός ισχυρού καιρικού φαινομένου με καταστροφικές συνέπειες , οι οποίοι περικλείουν τα ζευγάρια κάνει πιο έντονη τη φόρτιση στο πίνακα .Τα ανθρώπινα συναισθήματα παρομοιάζονται με τον δυναμισμό των ανεμοστρόβιλων, όπως και την ορμητικότητα αλλά και το ανθρώπινο πάθος που εμπνέει ο έρωτας.
the creator of this painting is the british painter William Blake. In this work of art,dominate dark colours and mainlyhues of black and grey. The depiction of the tornados, a powerfull and highly disastrous weather phenomenon, which surround the couples, make the motion in the picture much more intense. The human emotions resemble to the dynamism of the tornados and to the human passion inspired by love.

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Czech Republic - Weather and climate

The Czech Republic has a temperate, continental climate with relatively hot summers and cold, cloudy winters, usually with snow. Most rains are during the summer. The temperature difference between summers and winters is relatively high due to its landlocked geographical position.
Even within the Czech Republic, temperatures vary greatly depending on the elevation. In general, at higher altitudes the temperatures decrease and precipitation increases. Another important factor is the distribution of the mountains. The climate therefore is very varied.
At the highest peak (Sněžka, 1,602 m/5,260 ft) the average temperature is only −0.4 °C (31 °F), whereas in the lowlands of South Moravia, the average temperature is as high as 10 °C (50 °F). This also applies for the country's capital Prague, but this is due to urban factors.
The coldest month is usually January followed by February and December. During these months there is usually snow in the mountains and sometimes in the major cities and lowlands. During March, April and May, the temperatures usually increase rapidly and especially during April the temperatures and weather tend to vary a lot during the day. Spring is also characterized by high water levels in the rivers due to melting snow followed by floods at times.
The warmest month of the year is July, followed by August and June. On average, the summer temperatures are about 20 °C (68 °F) higher than during winter. Especially in the last decade, temperatures above 30 °C (86 °F) are not unusual. Summer is also characterized by rains and storms.
Autumn usually begins in September, which is still relatively warm, but much drier. During October, temperatures usually fall back under 15° or 10°C (59° or 50°F) and deciduous trees begin to shed their leaves. By the end of November, temperatures usually range around the freezing point.




Source: wikipedia

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΙΝΑ

(φωτό: Θωμάς Σ.)

Στις 16 και 17 Φεβρουαρίου όλα τα χωριά τις Αργολίδας αποκλειστήκαν από το χιονιά. Έτσι και η Δήμαινα αντιμετώπισε την σφοδρή χιονόπτωση και τις χαμηλές θερμοκρασίες εκείνου του διημέρου.

Από το Σάββατο το πρωί η θερμοκρασία ήταν αρκετά χαμηλή και όλοι είχαμε προετοιμαστεί για αυτό……το απόγευμα της ιδίας μέρας είδαμε και τις πρώτες νιφάδες χιονιού. Όλοι ενθουσιαστήκαμε και περιμέναμε με αγωνιά το πρωί που θα ξυπνήσουμε να δούμε το χωριό χιονισμένο. Έτσι έγινε.!!! Όλη την ημέρα παίζαμε στις γειτονιές παρά το τσουχτερό κρύο. Δυστυχώς όμως την Δευτέρα το χιόνι είχε λιώσει και είχε μείνει ο πάγος και το κρύο. Παρ’ όλα αυτά ευχαριστηθήκαμε έστω αυτό το λίγο ξεχωριστό και σπάνιο θέαμα που δεν έχουμε την τύχη να το βιώνουμε κάθε χρόνο!!!!!!!!!!

Εδώ είναι οι υψηλότερες και χαμηλότερες θερμοκρασίες την εβδομάδας εκείνης.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 17-23/02/08 ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΙΝΑ

Κυριακή 17/02/08

Υψηλή: 11 °C

Χαμηλή: -2 °C

Δευτέρα 18/02/08

Υψηλή: 11°C

Χαμηλή: -2 °C

Τρίτη 19/02/08

Υψηλή: 13°C

Χαμηλή: C

Τετάρτη 20/02/08

Υψηλή: 14°C

Χαμηλή: 2 °C

Πέμπτη 21/02/08

Υψηλή: 15°C

Χαμηλή: 2 ° C

Παρασκευή 22/02/08

Υψηλή: 15°C

Χαμηλή: 2 °C

Σάββατο 23/02/08

Υψηλή: 17°C

Χαμηλή: C