Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

O MAΡΤΗΣ ΚΑΙ…. Ο ΚΑΙΡΟΣ - MARCH ...AND THE WEATHER- από Golden Lady




Ένα ελληνικό έθιμο που αφορά στην άφιξη της άνοιξης, είναι η κατασκευή του Μάρτη. Τι ακούγεται παράξενο? Λοιπόν Μάρτη ονομάζουμε ένα βραχιολακι από κόκκινη και άσπρη κλωστή το οποίο συμβολίζει την άφιξη της άνοιξης και προστατεύει όποιον το φορά από την ηλιοφάνεια που πρόκειται να ακολουθήσει.


Well, what can relate a month of the year with the weather? It’s an ancient Greek custom. According to it, a <> is made by to strings, one red and one white. This bracelet symbolizes the arrival of the spring and its role is to protect the one who wears it from the intense spring sunshine which will obviously follow.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια για την πολύ καλή σας δουλειά !!! Κυρία Ανθή αλλά και όλα τα παιδιά, φυσικά, συνεχίστε αυτή σας την προσπάθεια !!!

anthi είπε...

Σπύρο ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια! Από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσουμε και του χρόνου, οπότε να ετοιμάζεστε να συμμετέχετε κι εσείς όταν με το καλό έρθετε στο Λύκειο : )

kaiti είπε...

Παλαιότερα πίστευαν οτι οουρανός είχε τρύπες και απ'αυτές έπεφτε η βροχή. Απ' αυτη τη δοξασία έμεινε η παροιμία "βρέχει με το κόσκινο".Αλλες παροιμίες που προδίδουν την εμπειρική παρατήρηση των άνθρώπων για την προβλεψη του καιρού είναι:"Οι κοκόροι κράζουν οι καιροί αλλάζουν","Χαρά στα φώτα τα στεγνά και τις Λαμπρές βρεγμένες","Καλοκαιριά της Παπαντής,Μαρτιάτικος χειμώνας","Του ήλιου κύκλος:άνεμος, του φεγγαριού χειμώνας"